Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Nyheter, aktuella stipendier, evenemang, öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konserter och konferenser.

Till kalendern

• Långvariga gångproblem hos höftledsopererade

[2018-01-16] Höftledsopererade upplever ofta att de har en problemfri gång - men en del går i själva verket relativt dåligt även långt efter operation. Forskning vid Sahlgrenska akademin sätter fokus på hur avancerad rörelseanalys kan förbättra för patienterna.

• Funktionshindrade skadas oftare i bostaden

[2018-01-15] Fallolyckor är den största skaderisken i bostadsmiljön och särskilt märkbart är detta bland personer med funktionsnedsättningar. Det visar en ny studie om förebyggande åtgärder för att göra bostaden säkrare i framtiden.

• Instruktören avgörande i sjökaptensutbildningens virtuella utbildningsmiljö

[2018-01-15] Det är långt ifrån självklart hur blivande sjökapteners färdigheter utvecklas i utbildningens uppbyggda miljöer och hur den simulerade verkligheten där relaterar till arbetet ombord på ett fartyg. En ny avhandling från Göteborgs universitet understryker hur avgörande instruktörens funktion är.