Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Utbildningshandläggare

Vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet är cirka 5000 helårsstudenter och 700 anställda verksamma. Samhällsvetenskapliga fakultetskansliet omfattar för närvarande 10 medarbetare som arbetar med beredning och rådgivning inom bl.a. områdena personal, ekonomi, utbildning, kommunikation och forskning. Arbetsuppgifterna utförs på uppdrag av samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen och dekanerna.

Arbetsuppgifter

Som utbildningshandläggare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att samordna, bereda och handlägga frågor inom forskning och utbildning på forskarnivå. Du utgör ett kvalitativt stöd till ledning genom att vara sakkunnig i frågor som rör forskning och forskarutbildning. Att vara väl insatt i de lagar, regler och styrdokument som genomsyrar organisationen är en stor del i arbetet.  Handläggaren är även samordnare och sekreterare för beredningsgruppen för forskning och utbildning på forskarnivå. 

Vidare ansvarar handläggaren för att arrangera och sprida information om forskning till allmänheten genom bland annat föreläsningar och seminarier.

Även andra administrativa uppgifter såsom utredningsuppdrag och beredning av remisser förekommer.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för anställningen relevant examen från universitet/högskola. Du har gedigen kunskap och förståelse för de lagar och regler som rör forskning och forskarutbildning. Det är nödvändigt att du kan arbeta självständigt med att bereda kvalificerade ärenden och att hålla givna tidsramar. Arbetet kräver att du kan hantera ett antal administrativa stödsystem, och du är, utöver att kunna Office-paketet, en van datoranvändare. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är ett måste.

Vi ser det som meriterande om du har egen erfarenhet av forskarutbildning, gärna i ett humanistiskt/samhällsvetenskapligt ämne. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom universitet/högskola är också meriterande. Ett genuint intresse för högre utbildning och forskarutbildningens kvalitet värderar vi högt hos dig. 

Eftersom arbetet innebär många kontaktytor är det viktigt att du är en god kommunikatör med ett serviceinriktat arbetssätt. Då fakultetskansliet arbetar teamorienterat förutsätter vi att du har god samarbetsförmåga. Som person är du noggrann, har god planerings- och organisationsförmåga och är initiativtagande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer för denna anställning sker löpande under ansökningsperioden.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Samhällsvetenskapliga fakultetskansliet, Göteborg
Tillträde: Så snart som möjligt
Provanställning kan komma att tillämpas

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta kanslichef Marie Olofsson -  marie.olofsson@gu.se eller personalhandläggare Mikaela Hansson - mikaela.hansson@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?