LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Göteborgs Universitet, Medicinsk kemi och Cellbiologi, Institutionen för Biomedicin. Medicinsk kemi och Cellbiologi har en stark forskningsmiljö med på kliniska applikationer inom cancer, cellbiologi, immunologi och infektionsbiologi. Medicinsk och Fysiologisk kemi är beläget på Medicinareberget och har drygt 250 anställda och 115 forskarstudenter, fördelat på ett 30-tal forskargrupper.

En forskargrupp som bedriver internationell medicinsk forskning ledd av Dr Niclas Karlsson söker nu en forskare (fram tilll 31:e December 2017) inom masspektrometrisk glykoanalys.

Arbetet är varierat och består huvudsakligen av:

• Provupparbetning av glykopeptider för MS analys
    • Utvärdering av MS-data
    • Rapport skrivande
    • Vetenskapliga presentationer i tal och skrift

Kandidaten förväntas bidra till att bereda kliniska och rekombinanta prover för analys, underhålla gruppens instrument och laboratorium, tolka data från masspektrometri, utveckla och anamma nya masspektrometriska metoder relevanta för gruppens glykoforskning och bidra till gruppens biodatabases och bioinformatik med data och validering av bioinformatikverktyg. Tolkning av data inkluderar identifiering av glykopeptider och kolhydrater. Kandidaten ska kunna presentera resultat från forskningen både muntligen och skriftligen och vara en representant för gruppen på internationella möten och konferenser.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är doktorerad inom området glykoanalys och glykobiologi. Du ska kunna handha moderna mass spektrometrar och tolka MS data både för hand och med sökmotorer för protein MS. Du är pålitlig, ansvarsfull och engagerad. Vidare är du serviceinriktad, noggrann och har förmåga att självständigt strukturera och organisera det dagliga arbetet samt samarbeta med andra. Vi värderar personlig lämplighet högt.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad, 100% till och med 2017-12-31 med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillräde enligt överrenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Forskare Niclas Karlsson, tele 031-786 658, mail niclas.karlsson@medkem.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.