Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Göteborgs Universitet, Medicinsk kemi och Cellbiologi, Institutionen för Biomedicin. Medicinsk kemi och Cellbiologi har en stark forskningsmiljö med på kliniska applikationer inom cancer, cellbiologi, immunologi och infektionsbiologi. Medicinsk och Fysiologisk kemi är beläget på Medicinareberget och har drygt 250 anställda och 115 forskarstudenter, fördelat på ett 30-tal forskargrupper.

En forskargrupp som bedriver internationell medicinsk forskning ledd av Dr Niclas Karlsson söker nu en forskare (fram tilll 31:e December 2017) inom masspektrometrisk glykoanalys.

Arbetsuppgifter

Arbetet är varierat och består huvudsakligen av:

    • Provupparbetning av glykopeptider för MS analys
    • Utvärdering av MS-data
    • Rapport skrivande
    • Vetenskapliga presentationer i tal och skrift

Kandidaten förväntas bidra till att bereda kliniska och rekombinanta prover för analys, underhålla gruppens instrument och laboratorium, tolka data från masspektrometri, utveckla och anamma nya masspektrometriska metoder relevanta för gruppens glykoforskning och bidra till gruppens biodatabases och bioinformatik med data och validering av bioinformatikverktyg. Tolkning av data inkluderar identifiering av glykopeptider och kolhydrater. Kandidaten ska kunna presentera resultat från forskningen både muntligen och skriftligen och vara en representant för gruppen på internationella möten och konferenser.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är doktorerad inom området glykoanalys och glykobiologi. Du ska kunna handha moderna mass spektrometrar och tolka MS data både för hand och med sökmotorer för protein MS. Du är pålitlig, ansvarsfull och engagerad. Vidare är du serviceinriktad, noggrann och har förmåga att självständigt strukturera och organisera det dagliga arbetet samt samarbeta med andra. Vi värderar personlig lämplighet högt.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad, 100% till och med 2017-12-31 med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillräde enligt överrenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Forskare Niclas Karlsson, tele 031-786 658, mail niclas.karlsson@medkem.gu.se  

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla kopia på doktorsexamen.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?