Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Pedagogisk utvecklare i Högskolepedagogik

Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL) har i uppdrag att planera och genomföra universitetsgemensam utbildning i högskolepedagogik för nya och erfarna lärare i grund- och forskarutbildningen. Högskolepedagogik som ämne innefattar bland annat vetenskapligt grundad kunskap om studenters lärande i högre utbildning, om hur samhälleliga och organisatoriska förutsättningar inverkar på högskolans utbildningar, om hur undervisning och handledning i olika ämnesdiscipliner bedrivs didaktiskt och formas innehållsligt samt om verksamma lärares dokumenterade reflektion över den egna undervisningen.

Kursverksamheten är ett av de mest centrala uppdrag som PIL-enheten årligen tilldelas av Utbildningsnämnden vid Göteborgs universitet.

Vid PIL-enheten finns 18 personer anställda. Dessutom är cirka 20 lärare med tjänst vid annan institution knutna till enheten.

För ytterligare information om enheten se www.pil.gu.se

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för, bedriva, administrera och medverka vid utveckling av högskolepedagogiska kurser och andra pedagogiska aktiviteter som syftar till att stödja institutioner, lärare och handledare som önskar forma utbildning, undervisning och handledning i enlighet med universitetsgemensamma pedagogiska överväganden. I anställningen ingår även att medverka i arbetsgrupper och kommittéer för universitetspedagogisk utveckling. Kompetensutveckling/ forskning ingår minst i enlighet med gällande arbetstidsavtal för lärare vid Göteborgs universitet.

I arbetsuppgifterna ingår också att vara examinator på högskolepedagogiska kurser.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som pedagogisk utvecklare är den som har avlagt doktorsexamen, alternativt har motsvarande vetenskaplig kompetens och visad pedagogisk skicklighet, samt genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.

Den pedagogiska skickligheten ska ha visats genom undervisning, såväl på grundnivå som på avancerad nivå. Skickligheten ska vara dokumenterad med stöd av en pedagogisk portfölj, vilken ska vara utformad på ett sätt som gör det möjligt att bedöma den sökandes syn på den pedagogiska verksamheten. Meriterande är erfarenhet från undervisning i högskolepedagogik för universitetslärare, och erfarenhet från nätburen undervisning på högskolenivå. Meriterande är även att av pedagogiskt sakkunnig blivit bedömd som excellent lärare eller motsvarande. Meriterande är dessutom dokumenterad erfarenhet från högskolepedagogisk verksamhet vid flera lärosäten, såväl nationellt som internationellt, och särskilt vad gäller pedagogiska frågor i samband med uppsatsskrivande moment.

För att bedömas som behörig ska den sökande även ha dokumenterade pedagogiska meriter inom det högskolepedagogiska området med inriktning mot uppsatsarbeten, såväl vetenskapligt riktade som erfarenhetsbaserade, och handledningsfrågor.

Den vetenskapliga skickligheten ska ha visats genom publicering och genom medverkan vid nationella och internationella konferenser inom det högskolepedagogiska fältet.

Arbetsuppgifterna skall kunna utföras på såväl svenska som på engelska. Den sökande ska ha god förmåga att samarbeta och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning. Dessa moment kommer i förekommande fall också att ligga till grund för bedömningen. För anställningen kommer den sökande att väljas som, efter en helhetsbedömning av skicklighet inom ämnesområdet för anställningen, bedöms ha de bästa förutsättningarna för att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av den högskolepedagogiska verksamheten.

Meriterande för anställningen

Erfarenhet av och skicklighet i akademisk undervisning skall vara väl dokumenterad och vitsordad. Vikt vid bedömningen kommer också att fästas vid vetenskapliga meriter och skickligheter samt sökandens förmåga att integrera dessa i undervisningssammanhang. Vid bedömningen läggs vidare vikt vid förmågan till samarbete och att kunna verka över hela universitetet.

Den sökande bör ha goda kunskaper inom området IT och lärande/digitala verktyg för undervisning och lärande.

Excellent kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt på svenska och engelska liksom ett utvecklat vetenskapligt kritisk förhållningssätt.

Meriterande är också ett dokumenterat forskningsintresse riktat mot högskolepedagogiska frågeställningar om utveckling av uppsatsskrivning i tvärfakultativa utbildningsprogram och/eller frågeställningar om utveckling av pedagogisk kompetens för fördjupad samverkan med arbetslivet i professionsprogram.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, initiativförmåga och engagemang i verksamheten.

Universitetet kommer i denna rekrytering att göra en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, i syfte att kunna anställa den sökande som bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna och då bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Tillsättningsförfarande

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprover, intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin egen syn på ämnet samt på sin eventuella kommande roll vid enheten.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Tomas Grysell tomas.grysell@gu.se 031-7861029 Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till Susanne Skyllberg susanne.skyllberg@gu.se 031-7861079 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-09-28

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?