Kan historien utmana modern transfobi?

Seminarium

Udda, komisk, avvikande. Nutida tolkningar av antika bilder på guden Hermafrodits präglas av modern transfobi. Men bilderna kan också användas för att utmana fördomar.

Hur kan tolkningar av antika bilder användas för att lyfta frågor om modern transfobi? Vad vet vi om hur transpersoner har levt i det förgångna? Och vad kan vi lära av historien när det gäller hur cis-normer skapas och återskapas?

Samtal mellan Linnea Åshede, doktor i antikens kultur och samhällsliv, och Erika Alm, doktor i genusvetenskap, Göteborgs universitet. Moderator: Sam Holmqvist, doktor i litteraturvetenskap, Uppsala universitet

Samtalet är en del av Scener och samtal som arrangeras av Göteborgs litteraturhus och Världskulturmuseet som ett alternativ till Bokmässan.

Datum: 2017-09-30

Kategorier: Humaniora

Arrangör: Institutionen för historiska studier/Institutionen för kulturvetenskaper

Plats: Världskulturmuseet, seminarierum 4